Baggrund

Følsgaard Family Office A/S

Vores Tilgang

For at agere i en verden i konstant forandring, er det vigtigt for Følsgaard Family Office at opsøge ny viden, ideer og projekter. Dygtige videnspartnere, inden for især bæredygtighed og investering, er derfor essentiel for at kunne rådgive og omfavne familiens aktiviteter. ​

Vi har en langsigtet horisont og indtænker både nutidige og fremtidige generationers behov og interesser. Familiens fælles værdigrundlag er dybt forankret i Følsgaard Family Offices adfærd i hverdagen og i alt hvad vi gør. ​

I Følsgaard Family Office arbejder vi aktivt med FN’s verdensmål og er stærkt engageret i bæredygtighed. Især verdensmålene 11, 12, 14 og 15 har altid fyldt meget hos familien og er stadig fundamentale for kontorets virke.  

Alle aktiviteter tager således afsæt i bæredygtige løsninger – lige fra energioptimerede ejendomme til i højere grad bæredygtige investeringsporteføljer. Vi deltager i forskellige fora og netværk i et ønske om at følge den bæredygtige udvikling tæt på et globalt plan.​

Fond

Jascha Fonden blev stiftet i 1992 af et familiemedlem. Siden da er fonden drevet af en bestyrelse med familien stærkt repræsenteret og med særligt udvalgte bestyrelsesmedlemmer.

Jascha Fonden støtter hovedsageligt privatpersoner, forskning indenfor forskellige sygdomsgrupper, uddannelse for døve, institutioner samt andre almennyttige og sociale formål.

Fonden har altid arbejdet ud fra formålet, at så mange som muligt skal have glæde af bevillingerne.

Skov

Vesterskoven ligger ved Ringsted og er siden 2015 ejet og drevet af Familien Følsgaard.

Ligesom familiekontorets andre aktiviteter, er der også her fokus på bæredygtige og langsigtede mål – både i skovens jordbrug, jagtvæsen og ejendomme. Vesterskoven er kemifri og er som den første danske skov certificeret som økologisk skov. ​

I Vesterskoven er det centralt at bevare den høje kvalitet og diversitet af træ-, planter og dyrearter. Foruden gode træarter er der også indarbejdet mange tiltag i skoven med blomster, nødder og frugter til glæde for insekter, fugle og hårvildt. Hertil er skoven også certificeret som bivenlig.

Vesterskoven har desuden indgået et tæt samarbejde med Københavns Zoologiske Have om at være med til at sikre den danske biodiversitet.

Sponsorship

Følsgaard Family Office er sponsor for Københavns Zoologiske Haves pingviner. Udover interesse for pingvinerne og Haven, er det samtidigt vigtigt for kontoret at støtte Havens mange gode projekter ved forskning, naturbevarelse m.m.

Derudover støtter familien blandt andet Julemærkefonden og hjælpeorganisationen Julegaveregn. Familien har siden 2015 afholdt privat julearrangement, hvor juletræssalg doneres ubeskåret til Julegaveregn i et ønske om at give danske børnehjemsbørn en bedre jul.

Historie

Følsgaard Family Office A/S er etableret af familien Følsgaard, og formuen stammer blandt andet fra to større danske koncerner.

I 1985 blev Arkitektfirmaet Carsten Følsgaard A/S etableret som selvstændigt arkitektkontor. Et af de største projekter arkitektfirmaet har udført, er da Anette og Carsten Følsgaard i år 2002 købte Arresødal slot i Frederiksværk. De gamle slotsbygninger blev transformeret til et moderne privat hospital, Arresødal Privathospital, og Arresødal Hospice, der åbnede i 2004. Hospicet blev efterfølgende doneret til Frederiksværk Kommune af familien.

I et ønske om at samle den økonomiske rådgivning i eget hus, valgte familien at etablere et fælles familiekontor i 2019 med fokus på familien og familiens formue. Arkitektfirmaet blev derfor udvidet til at forvalte familiemedlemmernes interesser og investeringer med interne rådgivere.